Behandelingen

Ons Acupuncturist F.H. Fong 

U kunt terecht bij ons voor de volgende behandelingen:

Acupunctuur 

Wat doet acupunctuur?

Acupunctuur zet het lichaam aan om zichzelf op natuurlijke wijze te genezen. Acupunctuur verbetert het functioneren van het lichaam, met name de "samenwerking" tussen verschillende organen in het lichaam. De therapie bestaat uit het prikken van naalden op zeer precieze "Acupunctuurpunten" in het huidoppervlak en eventueel uit het vervolgens toevoegen van warmte of elektrische stimulatie. Acupunctuur verhelpt niet slechts één klacht, maar het heeft effect op de gehele persoon. Deze methode is verreweg het meest bekend in Europa. Deze bekendheid is ontstaan door de goede resultaten bij pijnbestrijding.

Acupunctuur is in het Westen vooral bekend geraakt door de werking op:

 • (chronische) Pijnklachten, reuma, gewrichtsslijtage, R.S.I.,
 • Grote spanning in de spieren, sportblessures, stress
 • Het verbeteren van de bloeddoorstroming
 • Het verbeteren van het functioneren van het vegetatief zenuwstelsel, dit zenuwstelsel zorgt er b.v. voor dat je gaat transpireren of plassen wanneer je bang/zenuwachtig bent.
 • Neurologische bewegingsstoornissen
 • Allergieën, huidaandoeningen, ontstekingen
 • Verslavingen, verminderen of verhelpen
 • Slaaploosheid, vermoeidheidssyndroom
 • Constipatie, diarree
 • Griep, hoesten, migraine

Hoe verloopt een acupunctuur behandeling ?

De eerste behandeling is een intakegesprek en tevens behandeling. De acupuncturist zal vragen stellen naar aanleiding van uw klacht(en). Algehele conditie, medische voorgeschiedenis en eventueel medicijngebruik. Eventueel wordt uw tong bekeken, uw pols en/of buik gevoeld. Hiermee wordt informatie verkregen over de energie en de kwaliteit van de energiebanen (meridianen) in uw lichaam. In het geval van pijn zal nader onderzoek van pijngebied en eventueel functietesten van bepaalde gewrichten gedaan worden. De combinatie van kijken, luisteren, vragen stellen en voelen zal leiden tot de uiteindelijke diagnose, en het behandelplan.

Wat is de behandeltijd

Behandeltijd verschilt per klacht en persoon, gemiddeld ligt u tussen 30-90 minuten om de behandeling te laten inwerken. 
Heeft u haast meld het ons altijd van te voren. Want wij nemen graag ons tijd om u te helpen. 

 

Wat moet u de eerste keer meenemen?

Als u wilt declareren bij de ziekenfonds neem uw zorgpas mee en eventueel medische informatie.
Verder hebben wij handdoeken voor u klaar liggen, eigen handdoek meenemen mag altijd.

Doet Acupunctuur pijn ?

Deze vraag wordt vaak gesteld, het verschilt per persoon en per klacht. 
Sommigen plekken kunnen gevoelig zijn en bij sommigen plekken voel u helemaal niks van.
Na het aanbrengen kunt u een vreemd gevoel ervaren zoals: tintelend, dof ,zwaar, warm, iets door je lichaam heen gaat, leeg lopend gevoel en etc. 

Hoe snel merk ik het effect ?

Acupunctuur helpt het lichaam zichzelf te herstellen. Om het lichaam de tijd te geven te genezen zijn er meerdere behandelingen acupunctuur nodig.Het aantal behandelingen hangt af van de ernst en de duur van de klacht en natuurlijk van het zelf herstellend vermogen van de patiënt. Dit zelf herstellend vermogen is onder andere afhankelijk van de leeftijd, conditie en de leefwijze.

Na de eerste behandeling voelt de patiënt zich vaak al beter, maar om het lichaam in beweging te brengen en te veranderen zijn er meerdere behandelingen nodig.We adviseren om tijdens de eerste 1-2 weken van de behandelingen te beginnen met 1 á 2 behandelingen per week. Hiermee zetten we samen uw lichaam aan tot het zelf-herstel. Afhankelijk van hoe goed u zelf op koers blijft liggen, wordt de behandeling afgebouwd naar 1x per week, 1x twee weken en minder tot uiteindelijk 1x per maand follow-up.


Wij maken gebruik van steriële naalden die eenmalig wordt gebruikt. 


Tuina Therapie

Tuina massage is een uitstekende remedie tegen vele kwalen en gebreken. Door verschillende technieken te gebruiken d.m.v. kneed en perstechnieken worden de blokkades in uw lichaam opgeheven en afvalstoffen uit uw lichaam verwijderd een bewezen middel tegen spier-,rug, lichaamsstoringen, slechte stoelgang migraines, hernia en uiteraard ook geschikt voor ontspanning. De meridiaan banen en lichaamszones worden gemasseerd, met of zonder etherische olie. De keuze van de olie bepaald of b.v. een voedend, een verwarmend of verkoelend effect wordt bereikt.

Tuina Massage is ook bijzonder geschikt voor kinderen en voor mensen met een zwak gestel. Ook kan deze methode toegepast worden bij angst voor naalden. Maar ook voor stressbehandeling, sportmassage en klachten na het sporten is Chinese medische massage uitermate doeltreffend.  Niet alleen voor klachten kunt u terecht. Heeft u in deze stresstijd behoefte aan een heerlijke ontspanning kom gezellig binnen of maak een afspraak. Ons potje chinees thee staat voor u klaar!

U kunt ook de behandeling samen met acupunctuur, cupping of kruiden volmaken. Zie kosten 


Shiatsu Therapie

Shiatsu is een manuele behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg en therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijke zelfhelende kracht stimuleert door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam. Daarnaast geeft shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking. Een zo belangrijk aspect nu de medische zorg zo hi-tech en gespecialiseerd geworden is. Het hectische dagelijkse leven is een enorme bron van stress, waar uiteindelijk lichaam en geest hun tol voor betalen.

Zelfs kinderen hebben drukke werkschema´s en kunnen daardoor aan fysieke en mentale vermoeidheid lijden. Veel mensen zijn bezorgd over de nadelige effecten die het moderne leven op hun gezondheid hebben. Shiatsu is een manier om bewust te worden van ons lichaam en om er voor te zorgen. Het is een manier om je gezondheid in eigen handen te nemen.

De shiatsu-behandeling bestaat uit het toepassen van druk met de duimen en vingers en de handpalmen op specifieke punten op het lichaam. Traditioneel heten deze punten in het Japans tsubo, hetgeen (stop)fles of kruik betekent. De tsubo op het lichaam heeft de neiging stress en vermoeidheid op te slaan. Druk op dit punt geeft verlichting, zoals onze voorouders reeds instinctief ontdekten.

Als gevolg van observatie en ervaring ontwikkelden de oude Chinezen een systeem om te diagnosticeren en te behandelen op basis van bijna 700 punten op het lichaam die door de energiestroom via de meridianen met elkaar verbonden zijn. Een belangrijke behandelmethode was acupunctuur, waarbij naalden op punten langs de meridiaanlijnen gezet werden om de energiestroom te corrigeren. Deze kennis kwam naar Japan ruim duizend jaar geleden. In de achtiende eeuw incorporeerden de beoefenaars van de traditionele Japanse massage, anma, deze kennis in hun techniek. 
Rond 1920 introduceerde Tokujiro Namikoshi shiatsu als een therapeutisch systeem geïntegreerd met de moderne anatomie en fysiologie. Hij bedacht het woord shiatsu, dat letterlijk “vingerdruk” betekent, om zijn systeem te beschrijven.
De tsubo´s corresponderen met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Druktoepassing op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlicht spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam.


Kruiden therapie

Behandeling met Chinese kruiden is een belangrijk onderdeel van de traditionele Chinese Geneeskunde, ook bekend als TCM en wordt reeds duizenden jaren toegepast.

Chinese kruiden worden meestal als aanvulling op de acupunctuur behandelingen voorgeschreven, maar kunnen ook uitstekend zonder acupunctuur gebruikt worden. Een kruidenformule bestaat altijd uit meerdere kruiden. De samenstelling is niet alleen afhankelijk van de klacht, maar ook van de algehele gezondheidstoestand en energetische balans van de persoon.


Reflexlogie

De voetreflexologie heeft als uitgangspunt dat het gehele lichaam zich weerspiegelt in de voeten. Dat geldt voor alle spieren, organen, zenuwen en weefsels.Een blokkade of verstoring in het lichaam kan gezondheidsklachten geven. Dit vinden we als een blokkade of verstoring in de voeten terug. Een gerichte behandeling van voetreflexzones activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam; de (plaatselijke) bloeddoorstroming wordt bevorderd, afvalstoffen worden sneller afgevoerd en de prikkeloverdracht van het zenuwstelsel verbetert.
Mentaal/emotionele en hormonale aspecten spelen hierin ook een rol. Een behandeling geeft vaak een  direct merkbare ontspanning.


Cupping therapie

Een behandelwijze die al duizenden jaren oud is.In het Oosten en Midden-Oosten wordt cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert en het stagnaties in de energiedoorstroming opheft.

De cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat masserend moeilijk is. Door de negatieve druk in de cups word de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd.

Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij onder meer:

 • kou en opkomende verkoudheid
 • spier- en gewrichtsklachten
 • hoofdpijn/migraine
 • rug-, nek en schouderpijn
 • pijn in de onderbuik
 • zwelling, vocht in knie en enkel

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselverslakking opgeheven. Je komt zogezegd ‘ruimer in je vel te zitten’. Na een Cuppingbehandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter! Het cuppen is niet pijnlijk, maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De vacuümkracht van de cup kan dan eventueel verminderd worden. Het therapeutisch effect is echter wel afhankelijk van de zuigkracht die door de cupping ontstaat.
Daar waar de cup is geplaatst zal een rode tot paarse verkleuring te zien zijn die echter na een paar dagen weer verdwijnt.

Bij een gevoelige of zwakke huid wordt cupping therapie afgeraden.

Let op: Na de cupping therapie is het verstandig om het lichaam goed warm te houden, ook na het sporten. Niet koud douchen zelfs wanneer het buiten warm is.

Cupping therapie is niet geschikt voor zwangere vrouwen en jonge kinderen.


 

U kunt in behandelingen gaan voor:

AllergieënIschias(zenuwpijn onderrug)
AstmaLage bloeddruk
Kinderwens
AfvallenMaag-darmklachten
Artrose
Acne
Migraine
Menstruatie klachten
BlaasontstekingNek, rug en
Schouderklachten
ConstipatieOnvruchtbaarheid
DepressieOvermachtig zweten
DiabetischeOver gang
DiarreeR.S.I(respetitive strain injury)
EmotiesReuma
EczeemSlaaploosheid
GewrichtsslijtageSportblessures
GriepStoppen met roken
HerniaStress/Spanning
HeupklachtenSuikerziekte
HoestenTinnitus(oorsuizingen)
Hoge BloeddrukUrine verlies
HooikoortsVerslavingen
HuidaandoeningenVermoeidheidssyndroom
  
En nog veel meer 
  

Staat één van uw klachten of kwalen niet tussen of heeft u nog vragen, kom gerust langs of neem contact op met ons.

Mobiel : +31 642518333
Whatsapp : +31 642518333
iMessage : +31 642518333
Email : Stevenchoi@live.nl
WeChat: Steven898762
Dutch Engels Cantonese 

For Chinese (mandarine only) +31640601604

Shopping cart

No items in shopping cart.
© 2014 - 2024 Chinese Acupunctuur Centrum | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore