Cupping set 12 pc Inclusief Guasha set - Guoyiyan

Item 22 of 47
€ 30,00 (including BTW/VAT)


Dit cupping set zit ook een kleine Guascha benodigheden.

 

Cupping Therapie

Heb jij ze ook gezien, Olympische zwemmers in Rio met van die grote paarse cirkels op hun rug? Nee, dat is geen zuigzoen of een hippe tatoeage. Die cirkels worden veroorzaakt door cupping-massages, de nieuwste trend in sportland. Cupping is een alternatieve geneeswijze waarbij de huid vacuüm wordt gezogen. De therapie is omstreden, maar blijkbaar zijn er genoeg sporters die geloven in de helende kracht van cupping. En misschien wel terecht. Michael Phelps won er in ieder geval een gouden medaille mee.

Hoe werkt cupping?

Cupping is al zo oud als de weg naar Rome. Of liever gezegd de weg naar China, want deze therapie stamt uit de traditionele, eeuwenoude Chinese geneeskunde. Het basisprincipe van cupping: een vacuüm creëren op de huid, waardoor de huid omhoog wordt getrokken en er meer bloed naar de plek wordt gezogen. Eigenlijk kun je het dus vergelijken met een fikse zuigzoen, waar je eenzelfde paarsrood souvenir aan overhoudt. Bij cupping wordt er niet gezoend, maar wordt er gewerkt met kopjes (vandaar de naam ‘cupping’). Meestal worden deze eerst gevuld met een brandende substantie, zoals alcohol of papier, zodat ze lekker opwarmen. Daarna worden de nagloeiende kopjes op de huid geplaatst, zodat er een vacuüm ontstaat. Pijnlijk? Mja… Laten we het zo zeggen: een zuigzoen in je nek is een stuk aangenamer.

Gezondheidseffecten van cupping

Waarom zou een weldenkend mens zijn rug en schouders laten pijnigen met gloeiendhete kopjes? Omdat cupping je spieren sneller doet herstellen, je pijntjes wegneemt, ontstekingen geneest en de bloedsomloop een flinke boost geeft. Althans, dat wordt beweerd. Volgens de Britse Cupping Society kan de therapie ook helpen bij aandoeningen als bloedarmoede, acneeczeemmigraine en vruchtbaarheidsproblemen.

Soorten cupping

  1. Dry cupping. Hierbij wordt de huid alleen vacuüm getrokken;
  2. Wet cupping. Na de behandeling wordt de huid door middel van kleine sneetjes geopend. Hierna wordt de cupping-sessie herhaald. Door de zuiging komt er bloed vrij, wat het lichaam zou bevrijden van giftige stoffen.

De helende kracht van cupping is nooit wetenschappelijk vastgesteld. De Vereniging tegen Kwakzalverij heeft er dan ook geen goed woord voor over. Maar dat zal fanatieke sporters een worst zijn. Zij geloven dat de therapie helpt om hun spierkracht op een legale manier te optimaliseren waardoor ze beter presteren. Ook in Hollywood zijn ze helemaal in de ban van cupping. Veel celebs schijnen zich te laten behandelen met hete kopjes. Waarschijnlijk niet om hun sportprestaties te verbeteren, maar als nieuwste wondermiddel in de strijd tegen cellulite of veroudering.

Shopping cart

No items in shopping cart.
© 2014 - 2024 Chinese Acupunctuur Centrum | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore